Primitivo Nero di Troia Puglia igp
Zona di produzione
Vitigno
51% Primitivo – 49% Nero di Troia
Resa per ettaro
150q
Epoca di vendemmia
First week of September for Primitivo, first week of October for Nero di Troia.
Natura del terreno
Calcareous – clayey
Sistema di allevamento
Vinificazione
Affinamento
Caratteristiche organolettiche
Ruby red with garnet hues. Fractured notes on the nose, myrtle and wild cherries with hints of rosemary and nutmeg. It opens with balsamic fragrances of Mediterranean maquis, prune and cherry jam. Full, enveloping and velvety on the palate. Tannic, with good acidity and returning notes of red fruit. A round yet dry wine with a persistent finish.
Abbinamento gastronomico
Red meats and mature cheeses.
Gradazione alcolica
Scarica la Brochure
Edit Content
Riconoscimenti
[acf_repeater field="riconoscimenti_elenco" sub_fields="titolo_riconoscimento,anno,posizione"]
%titolo_riconoscimento% - %anno% - %posizione%
[/acf_repeater]